musiker som spelar musik utomhus på en stadsfest

Anordna en uppskattad stadsfest

Känns orten du bor på lite tråkig och sömnig? Varför inte ta problemet i egna händer och anordna en trevlig stadsfest? Det behöver faktiskt inte bli varken speciellt dyrt eller svårt om du bara vet hur du ska gå tillväga.

När sommaren kommer längtar alla efter något att göra, och vad är då inte bättre än att få umgås på en trevlig stadsfest? Allt som egentligen behövs är att ordna tillstånd, underhållning till festen och kanske några trevliga foodtrucks och lotterier.

Musik behövs

För att festen ska bli allt som du drömmer om behöver du förstås musik, men som liten arrangör har du knappast råd att anlita ett stort band. Då är det smart att satsa på ett bra coverband istället. Ett sådant kan oftast spela alla stora hits som de flesta känner igen. Det brukar också vara möjligt att önska låtar vilket alltid är trevligt.

Ta inspiration från andra stadsfester

Funderar du på vilken typ av annan underhållning du ska erbjuda? Då kan det vara bra att kika lite på andra populära stadsfester, till exempel Eksjö stadsfest eller Gävle stadsfest.

Foodtrucks är också ett måste på stadsfesten. Kanske har din stad eller ort tagit efter Stockholm och gjort det enklare för dessa att parkera? Så här skriver ”Mitt i Stockholm”:

”Tidigare har foodtrucks fått stå på ett fåtal utpekade platser, men genom att söka ett så kallat nyttoparkeringstillstånd från kommunen kan foodtrucksen nu stå på alla kommunens vägar där parkering är tillåten.”

Om så är fallet även på din ort kommer det att göra det extra enkelt att anordna festen eftersom du slipper söka tillstånd för dessa.