Besök Norrköping i höst

När du vill ha en paus från vardagens alla måsten är en weekendresa precis vad du behöver och vi vill tipsa om Norrköping! Det är en härlig stad att besöka under en hösthelg. Här finns något för alla – barnfamiljen, kompisgänget och kärleksparet.

I Norrköping kan du och ditt sällskap upptäcka stadens puls med trevliga butiker och restauranger, njuta av naturen, utforska museer eller bara slappna av och ta det lugnt på ett mysigt hotell. Javisst, det blir ju så klart ingen trevlig weekendresa utan att riktigt bra hotell. Så låt oss börja där.

Bo på anrika Elite Grand Hotel i Norrköping

Mitt i staden, alldeles intill Motala ström, hittar du Elite hotell Norrköping i en mycket ståtlig byggnad från år 1906. Detta märks i hela hotellet som har en fantastisk interiör där du känner historiens vingslag. Börja dagen med en härlig frukostbuffé. Det är en bra start på dagen! På kvällen, efter en händelserik dag i Norrköping, väntar bekväma sängar på rummet. Orkar ni inte ge er ut på stan igen är det bara att gå ner till hotellets pub, The Bishops Arms, där middagen serveras i en genuin pubmiljö. Är det fint väder rekommenderar vi att ni sitter ute på den stora uteserveringen med fin utsikt över Motala ström.

Utforska Norrköping med omnejd

Vad kan man då hitta på i Norrköping? Staden har massor att erbjuda, bland annat en fantastiskt fin stadskärna som heter Knäppingsborg. Här finns vackra byggnader från 1700-talet och massor av butiker, restauranger och caféer. Det är inte svårt att spendera några timmar i Knäppingsborg. Strosa runt och njut av stadsmiljön och passa på att äta något gott när hungern gör sig påmind.

Lockar utflykter runt Norrköping ska du inte missa Löfstads slott eller Ekenäs slott. Här finns många fina slottsmiljöer att upptäcka och kanske kan en slottsfika också passa perfekt. Kommer du till Norrköping med barn väntar Kolmårdens Djurpark bara några mil norr om staden. Här väntar djur från hela världen på er! En annan fin utflykt är ner till Arkösunds skärgård med sin vackra natur full av klippor, fiskebodar och småbåtar. Glöm inte heller bort att stanna till vid Göta Kanal!