category brittish film

Brittiska serier du inte bör missa

Om du tycker om brittiska tv-serier och filmer så kan du fortsätta läsa. Det finns många bra serier men vissa står ut från mängden. Vi har korat fyra vinnare som vi vill berätta om.

Line of Duty

Brittiska deckarserien Line of Duty ligger högst upp på vår topplista. Serien är en mångfaldigt prisbelönt kriminalserie som kretsar kring den fiktiva enheten AC-12 som bekämpar korruption inom den brittiska poliskåren. Alla skådespelare är extremt bra och man sitter som klistrad vid skärmen och vill inte sluta att titta. Serien har hittills kommit ut i sex säsonger men fansen vill se mer och det ryktas om att det kommer ut en säsong sju.

The Capture

The Capture är en brittisk konspirationsthriller i två säsonger där Holliday Grainger, Callum Turner, Ben Miles, Laura Haddock, Barry Ward, Ralph Ineson och Ron Perlman är huvudrollsinnehavare. I första säsongen har en ung elitsoldat precis blivit frikänd från ett krigsbrott. När han anklagas för ytterligare brott börjar den ambitiösa detektiven Rachel Carey (Holliday Grainger) som hanterar hans fall avslöja en konspiration. I säsong två hamnar en växande politiker i en liknande konspiration. Serien kommer in på ämnena övervakning, ansiktsigenkänning och hur dessa kan manipuleras. Avancerad Deepfake-teknologi kanske inte ännu är möjlig men med bra filmatisering och skådespeleri känns det trovärdigt och skrämmande.

Broadchurch

Broadchurch är en brittisk tv-serie med kriminaldrama i tre säsonger. Serien utspelar sig i en liten engelsk stad vid kusten av Dorset. En liten pojke hittas död vid stranden. Kriminalinspektör Alec Hardy (David Tennant) kallas in för att leda utredningen tillsammans med kriminalsergeant Ellie Miller (Olivia Colman). Under utredningen visar det sig att staden bär på mörka hemligheter och flera personer kan ha möjliga motiv.

Detectorists

Detectorists är en brittisk komediserie som handlar om två vänner, Andy and Lance som bor avskilt ute på den engelska landsbygden. De är två excentriska män som tillbringar sina dagar med att gå runt med metalldetektorer, i hopp om att hitta en stor skatt. Vi får följa deras upp- och nedgångar och personer de träffar genom deras sökande. Deras excentriska, maniska, naiva sätt har en torr, melankolisk men komisk ton. Trots deras udda personligheter kan man inte låta bli att tycka om dem. Serien har tre säsonger och totalt 19 episoder.

Starten av säsong ett på Line of Duty