Fotokonst & fotografering

Om man tycker om fotografering och fotokonst finns det många spännande utställningar och event att ta del av. Man kan besöka museum eller varför inte anmäla sig till en fotokurs och lära sig hur man fotograferar själv.

Fotoutställningar i Stockholm

Under de senaste åren har Stockholm blivit en riktig huvudstad för fotografering. Det finns många välkända och kommande fotografer som bor i staden och det hålls många utställningar varje år.

En del av dessa utställningar hålls av Fotografiska museet som ligger vid Slussen / Gamla Stan. Här kan du hitta många intressanta utställningar och evenemang, liksom föreläsningar och workshops som är perfekta för alla som är intresserade av just denna konstform.

Vi hittar också en spännande fotoutställning där fotografen Micke Keysendal ställer ut med bilder han har tagit på musikklubbar och festivaler under tio års tid. Utställningen som heter som heter ”The shapes of music” kan vi njuta av i Faschings lokaler under hela hösten.

Fotokurser med rundvandring

Vill du lära dig fotografering, finns det många kurser som är värda att undersöka. Ett spännande koncept är fotvandringar där du kan prova olika stilar av fotografering. Man kan också låta sig inspireras av varandra i gruppen och det är ofta väldigt roligt att träffa människor som har samma intresse.