Ställen med livemusik

Det finns inget som går upp mot att se och lyssna på ett band som spelar live musik. Det finns ett stort utbud av musik spelningar på barer och klubbar. Här ger vi dig tips på olika ställen du kan hitta din live musik i olika musikstilar; Jazz, blues, rock, pop, folkmusik, DJ:s spelningar och klassisk musik.

Jazzklubbar & teaterscener

Fasching är en av Stockholms största Jazzklubbar som ligger på Kungsgatan 63. Den berömda jazzklubben har varit framgångsrik och vida omtalad i många år med ett utbud som inkluderar både artister och DJs. Stämningen är alltid god och om du gillar jazz är detta klubben för dig. Fasching satsar också på en mängd andra musikaliska genrer som pop, rock och folkmusik. Du kan så klart även testa dina vingar och mingla med artisterna efter spelningen! Ett ställe som definitivt bör vara på din lista om du gillar livemusik i Stockholm.

Scalateatern som ligger på Wallingatan 32 i Stockholm är mest känd för sin variation av jazz, blues och världsmusik.

Södra Teatern vid Mosebacke torg, drivs av Stockholm Live har väldigt många olika konserter med rock-, indie-, och jazzband samt spelningar med DJs.

Nattklubbar med livemusik

Berns i Stockholm är ett bra ställe att lyssna på livemusik. Där finns en scen som är känd för sin kvalitet och sitt utbud av artister. Klubben består av två våningar samt en utomhusscen med plats för 850 gäster varje kväll. Oavsett om du föredrar pop, rock, jazz eller blues – med det stora utbudet finns det finns något för alla på denna populära nattklubb. Musikälskare kan också boka ett bord på Berns om de vill uppleva VIP-behandling och avskildhet i sitt eget bås medan de lyssnar på sitt favoritband.

Debaser (rockklubb) har funnits på lite olika platser, sedan år 2019 ligger de på Hornstulls strand. Det är en mindre klubb som erbjuder både spelningar och DJ:s för att hålla dig underhållen till de tidiga morgontimmarna.

Klubb Underjorden
Om du vill lyssna på något annorlunda kan du besöka Klubb Underjorden – en underjordisk pop-upp klubb som ligger gömd under Stockholms innerstad. Denna lilla alternativa klubben har livemusik med artister från hela världen och erbjuder en rolig och underground atmosfär för dem som gillar något annorlunda. Klubb Underjorden har också ett imponerande urval av öl, med både lokala svenska bryggerier och internationella favoriter. Du kan besöka klubben i stort sett alla kvällar under veckan och den är öppen till ett eller klockan två på natten. Ett bra ställe för dig som gillar att utforska nya saker och lyssna på livemusik.

Konserthus & scener

Nalen är ett konserthus på Regeringsgatan i Stockholm. Här spelar både etablerade svenska och utländska artister. Nalen är en mycket vacker byggnad från 1888 och det känns väldigt mysigt och intimt även om lokalerna är stora.

Cirkus Arena & Restaurang på Djurgården. Här visas både konserter och musikalshower.

Gröna Lund på Djurgården, hit kan man gå och se både svenska och utländska artister.

Stockholms konserthus vid Hötorget har många klassiska och jazzkonserter.

Berwaldhallen är en modern konserthall med bra akustik. Hit kan man gå och lyssna på klassisk musik.

Restauranger & pubar med livespelningar

Det finns också många andra fantastiska platser för att lyssna på livemusik som till exempel:

Stampen, i Gamla stan har många live spelningar, främst Soul och Jazz.

Musikaliska Kvarteret, en konserthall på Nybrokajen 11, spelar främst Jazz.

Glenn Miller Café, på Brunnsgatan 21A, spelar Jazz.

Twang, på Katarina Bangata 25, spelar främst Jazz.

Bluesbaren, på Hornsgatan 55.

Större Arenor

Det finns också några större arenor för stora konserter som:

  • Globen
  • Avicii Arena
  • Tele2 Arena
  • Friends Arena
  • Hovet
  • Annexet