Roliga saker att göra i storstaden

Om du vill komma ut och göra roliga aktiviteter men står och grubblar över vad det finns att göra. Vi har listat olika aktiviteter som vi antingen har provat och tycker är roliga eller saker som vi är nyfikna på att prova. Hoppas vår roligt att göra lista kan ge dig inspiration.

Museum

Det finns ett fantastiskt stort utbud av museum i Stockholm, så många att det blir svårt att lista alla. Det är kul att besöka nya museum men vissa som man redan har besökt kan ha nya utställningar som man kanske inte vill missa. Några som vi är nyfikna på är:

  • Sven-Harrys Konstmuseum som ligger i Vasaparken i centrala Stockholm. I konsthallen visas korta utställningar med både etablerade och oetablerade konstnärer. Museet har en privat samling av nordisk konst som till exempel Edward Munch, Carl Fredrik Hill, August Strindberg, Helene Schjerfbeck och Ernst Josephsson. Det finns också en annan del som har temporära utställningar.
  • Fullersta Gård är ett konstcentrum i Huddinge. De har både en temporära och permanent utställning av både svenska och internationella konstnärer. Man kan som besökare vara med på aktiviteter och föreläsningar.
  • Thielska Galleriet har både ett o konstmuseum, galleri och skulpturpark. Här visas nordisk konst av Edvard Munch, Augusti Strindberg, Anders Zorn och Eugène Jansson. Det finns också tillfälliga utställningar av svenska och internationella konstnärer.
  • På Tekniska Museet kan hela familjen ha kul. Det finns mycket roligt att lära sig, utforska och upptäcka. Det finns också kurser för barn och ungdomar på helger och skollov sär de lär sig att programmera, utveckla spel.
Scroll to Top